Gratis thuisbezorgd vanaf €150,-
Levering binnen 1 tot 5 werkdagen
Verzekerd verzonden
100% proefgarantie

$ 500.000 ‘Mission Impossible’-stijl wijndiefstal verwoest L.A. Bottle Shop

Degenen die in de kelderruimte van Lincoln Fine Wines inbraken, concentreerden zich op duurdere labels, zoals Bordeaux eerste, tweede en derde groei, Bourgondische grand cru-wijnen en toplabels uit Rhône en Californië.

Geschreven door

WINEGUYS.

Gepubliceerd op

ActueelNieuws uit de wereld van wijnen.

Een detailhandelaar in fijnen wijnen in Los Angeles die het doelwit was van dieven, die door het dak van zijn kelderkamer zaagden en kostbare flessen stalen waarvan werd gedacht dat ze minstens $ 500.000 waard waren, zei dat er een politieonderzoek gaande was en bedankte klanten voor hun steun.

Topwijnen uit Bordeaux, Bourgondië en Californië behoorden tot de buit nadat dieven hadden ingebroken in de kelderruimte van Lincoln Fine Wines in de wijk Venetië in Los Angeles.

Nadat ze een vierkant gat in het dak van de kelder hadden gemaakt, ontsnapten de inbrekers met wijnen en gedistilleerde dranken die naar schatting minstens $ 500.000 tot $ 550.000 waard waren, en mogelijk meer, zei Nick Martinelle, wijnkoper en manager bij de detailhandelaar.

Hij zei dat het grootste deel van de gestolen voorraad was geïdentificeerd, maar dat het team nog steeds ontdekte dat wijnen vermist waren. Sommige van de meegenomen flessen zijn onvervangbaar, omdat ze jaren geleden zijn gekocht.

De detailhandelaar zei dat de politie van Los Angeles de inbraak aan het onderzoeken was, wat verder bewijs levert dat fijne en zeldzame wijnen een doelwit zijn voor dieven.

“We zijn absoluut kapot van deze gruwelijke diefstal,” zei Martinelle, erop wijzend dat ze, in een poging om de boeven te pakken te krijgen, een lijst met vermiste flessen hebben gedeeld met veilinghuizen en professionele kopers, zodat ze op hun hoede kunnen zijn voor mogelijke wederverkoop van de gekoesterde wijnen. Lincoln Fine Wines heeft ook een beloning van maximaal $ 10.000 uitgeloofd voor iedereen die de politie van Los Angeles kan helpen de dader te identificeren.

Degenen die in de kelderruimte van Lincoln Fine Wines inbraken, concentreerden zich op duurdere labels, zoals Bordeaux eerste, tweede en derde groei, Bourgondische grand cru-wijnen en toplabels uit Rhône en Californië.

Dieven namen ook grootformaatflessen mee, onder meer gericht op de collectie gevierde Italiaanse wijn Quintarelli van de detailhandelaar. Ze leken een fles Billecart-Salmon Brut Champagne van 15 liter naar het dak te hebben gehesen, zei Martinelle.

‘Het is allemaal heel onwerkelijk voor ons. Als een hechte, kleine groep voelen we ons geschonden,’ zei hij.

‘Onze baas en eigenaar van de winkel, Nazmul Haque, heeft dit etablissement al meer dan 16 jaar. Nooit in zijn leven heeft hij – of iemand anders in deze wijngemeenschap – gedacht dat dit op dit niveau zou kunnen gebeuren, laat staan ​​met de precisie van een overval van het type Mission Impossible.’

Hij zei dat de dieven misschien een plan hadden om de wijnen door te verkopen, ‘maar misschien zijn ze niet zo slim en zullen ze op een gegeven moment proberen te verkopen aan een winkel of veilinghuis’. Hij zei echter geen verdere commentaar te kunnen geven vanwege het lopende politieonderzoek.

WINEGUYS

Welcome in the world of wines! Onderscheidende wijnen, zeer scherp geprijsd. Voor 16:00 besteld, dezelfde dag verzonden.

Meer lezen

Service en contact

Nieuwsbrief

Wordt vriend van WINEGUYS en blijf op de hoogte van alle aanbiedingen en acties.

Account

In jouw account kunt u uw bestellingen volgen, eerdere bestellingen inzien en uw voorkeuren wijzigen.

Heeft u een vraag?

Wellicht staat uw vraag al bij de veelgestelde vragen. Neem anders gerust contact met ons op, we helpen u graag verder.